La Judecătoria Alexandria şi Tribunalul Teleorman, condiţii improprii pentru magistraţi

luni, 15 martie 2010

Clădiri inadecvate, birouri mici, fapt ce face ca personalul să lucreze în condiţii de supraaglomerare, arhivă care, din cauza spaţiului redus, nu permite depozitarea dosarelor aflate în conservare şi o registratură care funcţionează într-un grup sanitar dezafectat sunt doar câteva dintre „avantajele” pe care Judecătoria Alexandria şi Tribunalul Teleorman le oferă magistraţilor şi personalului auxiliar. Sau cel puţin aşa reiese dintr-un raport întocmit de Consiliul Superior al Magistraturii, în urma unui control efectuat la cele două instanţe, la sfârşitul anului trecut. „Inconvenientele lipsei unui sediu propriu şi a dispersării locaţiilor şi personalului sunt multiple”, se arată în respectivul document. Şi asta din cauza faptului că sediul nu este proprietatea Tribunalului, ceea ce a dus la imposibilitatea efectuării unor lucrări de modernizare, creându-se astfel o stare de disconfort personalului, cu consecinţe negative asupra calităţii lucrărilor. Edificarea unui sediu propriu pentru Tribunalul Teleorman şi Judecătoria Alexandria este absolut necesară, mai cu seamă că Tribunalul este singura instanţă din judeţ „fără titlu de proprietate”.
Conform raportului întocmit de CSM, cele două instanţe se confruntă şi cu lipsa personalului, fie că este vorba de magistraţi, fie că ne referim la personalul auxiliar, o mare parte dintre grefieri desfăşurându-şi activitatea şi la alte compartimente.
O problemă importantă cu care s-a confruntat Tribunalul în anul 2009 a fost efectuarea serviciilor de curăţenie. Posturile vacante de îngrijitori şi aprod nu s-au ocupat anul trecut, din pricina blocării angajărilor, dar şi a lipsei resurselor financiare.
Pe de altă parte, fondurile alocate au fost insuficiente, astfel că pentru spaţiile destinate Judecătoriei Alexandria magistraţii au fost nevoiţi să contribuie, din fonduri proprii, pentru cumpărarea de parchet, jaluzele sau alte materiale necesare.
În raportul întocmit de CSM se mai arată că judecătorii sunt nemulţumiţi şi de ţinuta vestimentară, asta pentru că din anul 1992 la instanţa mai sus amintită nu au mai fost distribuite robe.Printre nemulţumirile magistraţilor teleormăneni s-au numărat şi colaborarea defectuoasă cu Ministerul Justiţiei, întârzierea soluţionării unor cauze din cauza numărul insuficient de experţi în topografie, dar şi a dificultăţii de transmitere a citaţiile.

Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

0 comments

Trimiteți un comentariu