La Spitalul de Urgenţă Alexandria, managementul defectuos înfometează pacienţii

duminică, 24 ianuarie 2010

Micul dejun al bolnavilor internaţi: un biscuit, o cană de ceai, 3 grame de unt şi o felie de pâine

Spitalul de Urgenţă din Alexandria achiziţionează în fiecare lună tone de alimente pentru a asigura hrana bolnavilor internaţi. Asta pe hârtie, deoarece, în realitate, micul dejun al unui bolnav este compus dintr-un biscuit, o cană de ceai fără zahăr, câteva grame de unt şi o feliuţă de pâine, ca şi cum managerii acestei unităţi spitaliceşti au impus o cură de slăbire generalizată. Argumente: calitatea mâncării lasă de dorit, pacienţii preferând să întoarcă spatele atunci când bucătăreasa vine cu masa pe...rotile, meniurile pe care le primesc bolnavii au rămas aceleaşi de ani buni, aceştia fiind, zilnic, „asaltaţi” cu ciorbă de zarzavat, paste făinoase sau mâncare de cartofi.
„Dacă nu ai pe cineva să-ţi aducă mâncare de acasă, mori de foame. Dacă îndrăzneşti să zici ceva, toată lumea se uită urât la tine”, ne-a declarat o bătrânică.
Situaţia durează de ani buni şi niciun manager nu a mişcat măcar un deget pentru a îndrepta lucrurile. Majoritatea pacienţilor vine cu mâncare de acasă sau îşi cumpără un iaurt şi câteva fructe de la chioşcul din spital. Strigător la cer este faptul că şi banala aspirină lipseşte din depozitul Spitalului, iar dacă ai tupeul să comentezi, asistentele devin... feline, gata să te sfâşie în orice moment.
Cu alte cuvinte, dacă vrei să te tratezi la Spitalul de Urgenţă din Alexandria trebuie să-ţi aduci provizii de medicamente şi, mai ales, de alimente, pentru că managerii de aici au instituit... cura de slăbire.
Articol publicat in ziarul "Vantul, editie de Teleorman", iunie 2008

0 comments

Trimiteți un comentariu