Concurs de excepţie la primăria Nenciuleşti: “Cea mai adâncă groapă de pe străzile localităţii”

joi, 25 februarie 2010

Sub Înaltul patronaj al primarului Sandu Vâlcu, la sfârşitul acestei săptămâni, în comuna Nenciuleşti, va avea loc un inedit concurs, cu tema “Cea mai adâncă groapă de pe străzile localităţii”. Şi premiile puse la bătaie vor fi pe măsura efortului depus de fiecare concurent. Pentru locul I, câştigătorul se va alege cu trei roabe de bitum, ocupantul locului II cu două roabe din acelaşi material, iar ultimul loc de pe podium va fi răsplătit cu o roabă de material asfaltic. Dată fiind importanţa premiilor şi faptul că numărul participanţilor, conform statutului, era limitat, înscrierile au debutat cu două săptămâni înainte de startul competiţiei. Comisia de examinare, în urma unei analize minuţioase pe teren şi a măsurării tuturor “cavităţilor” , a ajuns la concluzia că şleaurile de pe străzile din sat sunt aproape imposibil de numărat, drept pentru care regulamentul a fost modificat, decizia unanimă “a juraţilor” fiind că toată lumea din comună poate participa. Chiar şi aşa, ne-a declarat un membru al Comisiei, vor mai rămâne foarte multe gropi de… revendicat, fapt pentru care nu este exclus ca, în următoarea perioadă, invitaţii de participare să primească şi persoanele plecate în străinătate sau pe alte meleaguri ale patriei, mai cu seamă că pentru “concurenţii în lipsă” nu se solicită împuternicire de la notarul public. Mai trebuie precizat faptul că organizatorii vor acorda şi cinci menţiuni, fiecare premiu fiind răsplătit cu un sac de pietriş din vadul comunal. Organizatorii evenimentului vor înmâna şi o Diplomă de Excelenţă, titularul de drept al mult râvnitului document fiind nimeni altul decât primarul Sandu Vâlcu.
Dacă concursul se va bucura de un real succes, ne-a declarat un alt membru al Comisiei, nu este exlus ca, în cel mai scurt timp, să organizăm o altă etapă, poate chiar săptămânal, iar la sfârşitul anului am fi mândri dacă fiecare cetăţean ar culege laurii victoriei. Totodată, “evaluatorii” au dat asigurări ferme că întrecerea va beneficia de o transparenţă totală, “intervenţiile” de orice timp ducând la descalificarea participanţilor.
Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

Firma Saifcar, sursă de venit şi pentru Adriean Videanu

sâmbătă, 20 februarie 2010

Tumultoasa noastră tranziţie postdecembristă spre un ideal care, tot de atâta timp, s-a transformat într-o himeră pentru oamenii de rând, a căzut ca o mană cerească peste capete înfierbântate de mirajul diabolic al îmbogăţirii peste noapte.
De-a lungul vremii, doar două firme din Teleorman au jucat aşa după cum le-au dictat interesele, banul public. Tel Drum SA, patronată la început de Consiliul Judeţean Teleorman, dar trecută apoi în custodia unor persoane fizice, pentru simplul fapt că aceasta era... nerentabilă. Pe acelaşi plan, firma Saifcar a avut şi ea partea leului, mai ales că în consiliul de administraţie se găseau persoane influente din judeţ. Puţină lume ştie că, la un moment dat, printre acţionari se număra şi Adriean Videanu, fostul primar general al municipiului Bucureşti şi vicepreşedinte al PD-L. Periplul omului de afaceri teleormănean prin firma Saifcar a durat ceva vreme, timp în care şi-a încasat cu regularitate dividendele, mică parte din ceea ce avea să devină averea consistentă a familiei. Şi pentru a avea un control cât de cât asupra a tot ce se întâmplă în societatea comercială din Nanov, în anul 2000, printr-o hotărâre a adunării generale a acţionarilor, se modifică statutul, se numeşte un nou consiliu de administraţie şi se constitue, printre altele, şi o nouă comisie de cenzori, în care, întâmplător, sau nu, apare şi, nimeni alta, decât soţia potentului om de afaceri, Mioriţa Videanu, de unde se vede că averea familiei e o muncă în echipă.
Articol publicat in ziarul "Vantul", editie de Teleorman

La Suhaia, viol cu… happy-end

miercuri, 17 februarie 2010

La sfârşitul anului trecut, o tânără de 16 ani, din comuna Suhaia, îl acuza pe omul de afaceri Eduard Dinu de viol. Minora a declarat la momentul respectiv, în faţa organelor de cercetare penală, că, în vara anului trecut, a căzut pradă fanteziilor erotice ale lui Eduard Dinu, dar, de frică, a trecut totul sub tăcere. La sesizarea tinerei, organele de anchetă s-au pus în mişcare. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor din Zimnicea, care au început cercetările, deşi era evident că este aproape imposibil să „găseşti urmele acului în carul cu fân”, întreg scenariul, din câte se pare, fiind pus în acţiune pe fondul disputelor din scandalul Balta Suhaia. Însă, după aproape 3 luni de anchetă, munca oamenilor legii s-a dovedit o pierdere de vreme, deoarece, săptămâna trecută, minora şi-a retras plângerea făcută împotriva omului de afaceri. Dubios este şi faptul că alături de aceasta şi prietena ei, care a susţinut că era prin preajmă atunci când Dinu ar fi forţat-o pe colega ei să întreţină raporturi sexuale, a făcut acelaşi lucru, adică le-a spus anchetatorilor că „totul a fost o făcătură”.

Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

“Beţivii la volan”, o specie tot mai des întâlnită pe drumurile din Teleorman

marți, 16 februarie 2010

Numărul dosarelor care au ca punct de pornire băutura şi şofatul a crescut simţitor în ultimii ani printre teleormăneni!

În Teleorman s-a înmulţit atât de tare numărul conducătorilor auto aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, încât ar fi nevoie de legi speciale pentru ca “beţivii” să-şi piardă cheful de şofat în această manieră.
În anul 2009, procurorii teleormăneni au trimis în judecată o sumedenie de cetăţeni turmentaţi prinşi la volan cu alcoolemie mult peste cea legală. Fiindcă pedepsele pentru acest gen de infracţiuni nu sunt suficient de severe, numărul persoanelor care circulă pe drumurile publice sub influenţa “licorii lui Bachus” a crescut îngrijorător. Acest fenomen a fost semnalat atât de lucrătorii de la Poliţia Rutieră Teleorman, cât şi de procurori.
Astfel, în anul 2009, au fost trimişi în judecată, numai din această cauză, 33 de persoane, iar 2010 a debutat cu un val de procese, se arată în raportul prezentat, recent, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. Inculpaţii provin din medii sociale diferite şi, în general, nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale.
Dintr-o statistică a Inspectoratului de Poliţie Teleorman rezultă că, anul trecut, traficul rutier a fost caracterizat de intensificarea fără precedent a circulaţiei rutiere pe fondul creşterii numărului de autovehicule, dar şi a deteriorării stării generale a infrastructurii. Aşadar, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat 121 de accidente rutiere grave, soldate cu 55 de persoane decedate şi 87 de răniţi grav. Acest număr impresionant de victime, coroborat cu problemele secundare ale unui accident de circulaţie, ar trebui să le dea de gândit persoanelor care nu au nicio jenă în a se urca la volan în stare de ebrietate, cu riscul de a pune în pericol viaţa celor din jur şi să aducă în prim plan responsabilitatea pe care aceşti oameni şi-au asumat-o atunci când au decis să fie şoferi pe dumurile publice.
Articol publicat in ziarul "Informaţia Teleormanului"

În Teleorman, drumuri blocate de organizarea deficitară a activităţii utilajelor

sâmbătă, 13 februarie 2010

Nu zăpada, ci organizarea deficitară a firmelor de deszăpezire se pare că este principala cauză a blocării unor drumuri din judeţul nostru. Aşa au stat lucrurile şi în zona localităţii Vedea, acolo unde societatea care a câştigat “lupta cu zăpada” a intervenit apatic, lăsând în urmă mormane de omăt, izolând şi mai mult comuna de restul lumii. La fel s-a întâmplat şi în seara de miercuri spre joi pe tronsonul care leagă Drăgăneşti Vlaşca de oraşul Videle. Din cauza precipitaţiilor abundente, dar şi a viscolului puternic, între localităţile Botoroaga, Moşteni şi Videle, pe drumul judeţean, zăpada a măsurat peste 1,5 metri. Cu toate că societatea Tel Drum a trimis în zonă câteva utilaje, din cauza organizării anarhice, acestea nu au făcut altceva decât să încurce şi mai mult lucrurile. Sau, mai bine zis, să se încurce unele pe altele, deoarece la un moment dat două utilaje s-au blocat reciproc pe singurul sens de drum practicabil, complicând şi mai mult situaţia. Iar pentru că situaţia putea scăpa de sub control, având consecinţe destul de grave pentru oamenii blocaţi în trafic, primăria Videle a trimis la faţa locului câteva utilaje de deszăpezire. După ore întregi de luptă cu munţii de zăpadă şi printr-o coordonare eficientă a acţiunii, într-un final, tronsonul respectiv a fost redat circulaţiei.
Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"
www.anuntulsms.ro

Prefectura Teleorman, ameninţată cu bombă !

joi, 11 februarie 2010

Zăpada, viscolul şi gerul au fost, în această iarnă, piedici uneori insurmontabile pentru viaţa teleormănenilor, surse de stres accentuat şi, ca atare, generatoare de reacţii dintre cele mai ciudate, care dacă n-ar fi triste ar putea fi amuzante.
La Gălăteni, un cetăţean a solicitat de urgenţă un mijloc de deszăpezire a uliţei pe care locuia, pentru a se deplasa la magazinul de la care să achiziţioneze… pemperşi pentru copilul său.
O lăuză din Vârtoape se simţea foarte rău, drept pentru care a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe care s-o transporte la o unitate spitalicească pentru asistenţă de specialitate. Cu chiu, cu vai Ambulanţa a venit, dar pacienta a refuzat deplasarea, preferând să meargă…cu trenul.
Un locuitor din Răzmireşti şi-a exprimat, vehement, protestul împotriva celor care n-au acţionat pentru deszăpezirea căilor de acces în sat, prin telefoane repetate la Prefectura Teleorman. I s-a explicat că nu această instituţie execută asemenea lucrări, că solicitarea lui va fi comunicată celor cu atribuţii în acest domeniu şi rezolvată într-un timp rezonabil. Zadarnic, pentru că, sub imperiul intemperiei de sezon şi a necunoaşterii structurilor administrative, răzmireşteanul nu şi-a schimbat opinia şi a ameninţat că, la prima deplasare prin Alexandria, va amplasa o bombă la… Prefectura Teleorman.
Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

Spitalul din Turnu Măgurele, secătuit de plata orelor suplimentare

marți, 9 februarie 2010

Şoferi, angajaţi RUNOS, farmacişti, contabili, jurişti şi, nu în ultimul rând, fostul manager al Spitalului Turnu Măgurele au trăit şi trăiesc domneşte de pe urma orelor suplimentare. După plata acestora, bugetul unităţii spitaliceşti de la malul Dunării s-a redus considerabil, mai ales în anii 2007 şi 2008, atunci când valoarea orelor suplimentare a ajuns la 137, respectiv, 185 de milioane de lei vechi. De favoruri însă nu au beneficiat şi urmaşii lui Hipocrate, aceştia fiind excluşi de pe lista cu priorităţi, oamenii în halat alb rozându-şi unghiile atunci când au aflat cât de bine o duc, hai să le spunem, colegii lor.

Deşi pare paradoxal, la Spitalul din Turnu Măgurele neobişnuitul a devenit obişnuit, iar anormalul a căpătat forma normalităţii. În acest sens stau mărturie orele suplimentare ale câtorva zeci de angajaţi, excluzând aici medicii, care au muncit pe brânci ca şi cum ar fi fost pe baterii şi nu oameni ca toţi ceilalţi.
De departe cel mai favorizat personaj din spitalul a fost, atenţie,… şoferul, care, în anul 2008, a beneficiat de fix 200 de ore suplimentare, cu un tarif orar de peste 113.800 lei vechi. La un calcul simplu, conducătorul auto, “recordman-ul” acestor facilităţi, a mai câştigat, pe lângă salariu, în întreg anul bugetar, aproximativ 23 de milioane de lei, adică aproape 2 milioane de lei pe lună, cam tot atât cât primeşte de la stat o familie cu 5 copii, ca ajutor sub formă de alocaţie. Abonat fidel al orelor suplimentare, conducătorul auto este trecut pe lista de priorităţi şi în anul 2009, unde, conform documentelor, mai încasează aproximativ 20 de milioane de lei vechi. Nici fostul managerul, Ivan Victor, nu are, sau, mai bine zis, nu a avut de ce să se plângă, că de, cine împarte parte-şi face. Cu toate că în fişele contabile conducătorul unităţii spitaliceşti a executat doar 121 de ore suplimentare, datorită valorii tarifului pe oră, de peste 350.000 lei, acesta a reuşit să pună “sub saltea” nici mai mult , nici mai puţin decât 42.440.000 lei vechi.
Farmaciştii de la Spitalul din Turnu Măgurele au intrat şi ei în butoiul cu miere, întâmplător sau nu, pe lista cu orele suplimentare regăsindu-se aceleaşi persoane. Este adevărat că suma câştigată este mai mică decât a colegilor lor enumeraţi mai sus, dar, una peste alta, la pachet, aceştia au sărăcit bugetul unităţii cu peste 100 de milioane de lei vechi.
O sumă destul de consistentă a încasat, în anii 2007 şi 2008, salariatul de la secţia de anatomie patologică, acesta adăugând la întregul venit peste 57 de milioane de lei.
Cu puteri supranaturale s-au dovedit a fi şi doi angajaţi de la compartimentul RUNOS, care nu au mai ţinut cont de legile în vigoare, ce prevăd un număr de maxim 360 de ore suplimetare anual, şi au rămas peste program mai tot timpul, numai în anul 2007 aceştia “colectând” 384 de ore, efortul lor fiind răsplătit pe măsura muncii prestate, adică au câştigat aproximativ 3 milioane de lei vechi pe lună.
Şi lista ar putea continua. În final însă, puse cap la cap, toate aceste ore fac ca la nivelul Spitalului din Turnu Măgurele să se adune, în trei ani de activitate, peste 3000 de ore suplimentare, iar suma totală plătită să fie de aproximativ 400 de milioane de lei vechi.
Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

Câinii lui Eduard Dinu atacă la fel ca şi stăpânul lor!

După ce, pentru scurte momente, au scăpat de teroarea numită Eduard Dinu şi conştienţi că lucrurile vor intra în normal după prezenţa mai rară a omului de afaceri, cetăţenii din Suhaia au parte în acest zile de alte necazuri pricinuite nu de temutul afacerist sau gorilele sale, ci de câinii acestuia.
A constatat-o pe pielea lui un localnic, care s-a confruntat cu ferocitatea animalelor lui Eduard Dinu, doi câine de rasă, extrem de periculoşi, care de-a lungul vremii au făcut parte din arsenalul de atac asupra cetăţenilor. Conform declaraţiei cetăţeanului, într-una din seri, ograda sa, aflată la ceva distanţă de baltă, a fost devalizată nu de hoţi, ci de câinii lui Dinu. “Prada de război” a fost una destul de consistentă. În urma atacului celor două patrupede, omul a rămas fără niciun animal în gospodărie. Două capre, un măgar şi peste 30 de păsări au fost omorâte de colţii fioroşi ai animalelor lui Dinu. După eveniment, omul trăieşte o adevărată dramă. Îi este frică în propria gospodărie, are coşmaruri şi nu mai poate închide ochii de teama că, oricând, se poate trezi în “îmbrăţişarea” canină.
La fel ca şi alţi consăteni, care, la rândul lor, au fost ameninţaţi că, dacă nu se vor cuminţi cu protestele care să determine plecarea omului de afaceri, acesta se va ocupa personal de ei şi familiile lor. Pe de altă parte, cetăţeanul din Suhaia a mai avut o experienţă nefericită cu gorilele lui Eduard Dinu, în urmă cu ceva vreme, atunci când “fiarele cu faţă umană”, nemulţumite de atitudinea localnicului şi fără nicio justificare, i-au dat cu spray paralizant în faţă. Deşi este conştient că lupta cu Dinu nu este deloc uşoară, cetăţeanul s-a adresat poliţiştilor din localitate, fapt confirmat şi de oamenii legii din Suhaia, urmând ca aceştia să dispună măsurile necesare ce se impun în astfel de cazuri.
După toate necazurile pricinuite de omul de afaceri şi gorilele sale, oamenii din Suhaia, cu firească îndreptăţire, se întreabă cine se va încumeta, până la urmă, să-l pună pe stăpân, adică pe Eduard Dinu, în lesă.

Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

Sărbătoarea futsalului teleormănean

sâmbătă, 6 februarie 2010

Teleormanul nu este un judeţ bogat. Ba din contră am putea spune. Cu toate acestea, într-o perioadă în care echipa campioană a ţării se retrage din competiţie, iubitorii sportului din judeţul dunărean se pregătesc de o... mare sărbătoare a futsalului. Şi asta mulţumită, în primul rând, eforturilor depuse de câţiva inimoşi care s-au constituit ad-hoc în nucleu de promovare a fotbalului de sală din judeţ. Cred că aceşti „nebuni” care scot deseori bani din buzunar pentru existenţa şi continuitatea unor grupări de fotbal în sală, merită cu prisosinţă, un colţişor de pagină.
Ei sunt actorii principali a ceea ce un ziar local, „Informaţia Teleormanului”, a proclamat a fi Sărbătoarea futsalului teleormănean. În ce constă respectiva manifestare? Într-o extraordinară mobilizare de energie în jurul unor evenimente de seamă ale futsalului din zonă. Totul va culmina cu sosirea naţionale de tineret a Italiei, care va susţine o dublă amicală împotriva selecţionatei similare a României, la Alexandria. Pentru a vă face o imagine cât mai aproape de realitate, în locul unei încheieri emfatice, aleg mai bine programul de desfăşurare şi etapele Sărbătorii futsalului teleormănean.

“Megaproiectul” Eurobac mai înghite încă 2,4 miliarde de lei vechi

vineri, 5 februarie 2010

Majorare după majorare, şi nu oricum, ci de miliarde de lei bune. Mai pe înţelesul tuturor, cheltuirea unor importante sume din banul public, adică din buzunarul fiecărui teleormănean. Cam acesta a fost principalul obiect de activitate al “megaproiectului” Eurobac Turnu Măgurele. O investiţie ce nu a făcut altceva decât să înghită în fiecare an sume considerabile, evident, cu largul concurs al consilierilor PSD şi PNL. Şi anul acesta, societatea Eurobac Turnu Măgurele a beneficiat de multă, prea multă atenţie din partea aleşilor locali care au închis ochii şi au virat în conturile controversatei societăţi 2,4 miliarde de lei. Însă nu toată suma vine de la Consiliul Judeţean, ci numai 1,44 miliarde de lei, restul fiind contribuţia consiliului local din Turnu Măgurele. Poate nu întâmplător, în urmă cu ceva vreme, Comisia Europeană a luat atitudine, elaborând o “listă a ruşinii” care să cuprindă toate obiectivele cu finanţare europeană ce au ridicat probleme şi, implicit, pe cei care se fac vinovaţi, la loc de cinste aflându-se SC EUROBAC SRL Turnu Măgurele!
Articol publicat in ziarul "Informatia Teleormanului"

Arbitraj: Cristina Ionescu Babadac la Portugalia-Italia

joi, 4 februarie 2010

Cea mai titrată arbitru-femeie care a evoluat vreodată în Teleorman, Cristina Ionescu Babadac a fost delegată la o partidă extrem de importantă din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal feminin. În data de 27 martie, teleormăneanca posesoare a ecusonului FIFA, va arbitra unul dintre cele mai tari meciuri ale fazei preliminare, Portugalia-Italia. Cristina Ionescu Babadac va face brigadă cu bucureşteanca Irina Mârţ şi cu clujeanca Monica Rigo, şi ele purtătoare ale ecusonului FIFA.
Cristina este soţia arbitrului asistent de prima ligă, Ionuţ Babadac. Cei doi au împreună o fetiţă, Alexia, care în curând va împlini un an.
Mult succes Cristina!
Articol publicat în ziarul "Informatia Teleormanului"

Pe motiv că a fost declarată starea de pandemie, Societatea de Asigurări AVIVA refuză plata a 400 de milioane de lei către familia unui tânăr decedat

miercuri, 3 februarie 2010

400 de milioane de lei vechi este suma pe care familia unui tânăr decedat la sfârşitul anului trecut ar fi trebuit să o primească de la societatea de asigurări AVIVA. Numai că, din cauza stufoşeniei clauzelor contractuale, familia a fost informată că “nu se încadrează”, adică nu va primi nici măcar banii pe care i-a dat lună de lună, dorinţa tânărului de a-şi proteja soţia şi copiii în vremuri grele transformându-se într-un act de caritate, care nu a făcut altceva decât să îngroaşe conturile AVIVA.
Diagnosticul pus de medicii legişti din capitală este că omul a murit din cauza unui virus de tip A, caz în care, conform contractului încheiat, asiguratul nu primeşte nicio sumă de bani, indiferent de perioada în care a cotizat.
Soţia defunctului, mamă a patru copii minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, este decisă să dea în judecată societatea de asigurări, deşi este conştientă că se va lupta cu morile de vânt. În sprijinul familiei se pare că a sărit însuşi fostul şef al poliţiei Teleorman, Simion Pătraşcu, care se va ocupa personal de acţiunea în instanţă.
Conştienţi că situaţia ar putea aduce multe prejudicii de imagine, reprezentanţii societăţii, ca şi când “nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase”, vor acum să scoată “castanele din foc” cu mâna Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vinovată că a declarat starea de pandemie în cazul virusului de Tip A.
Pe de altă parte, aceleaşi surse au declarat că la nivel mondial mai multe firme de asigurări vor chema la bară Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru ca, în urma procesului şi a deciziei instanţei, instituţia să-şi “retragă cuvintele”, adică să anuleze decretarea stării de pandemie.
Articol publicat în ziarul "Informatia Teleormanului"